Aanvraag Zwangerschapsuitkering

Kom jij in aanmerking voor de speciale Zwangerschapsuitkering?

Vrouwen die zelfstandig en zwanger waren in de periode augustus 2004 en juni 2008 hebben tijdens hun zwangerschap en bevallingsverlof geen uitkering of compensatie gehad. Die regeling bestond toen namelijk nog niet. Op 17 oktober vorig jaar heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangekondigd dat je hier alsnog voor wordt gecompenseerd. De compensatie bedraagt 5.600 euro bruto en kunnen wij vanaf nu voor je aanvragen. Dat kan tot uiterlijk 1 oktober 2018.

Wat hebben we van je nodig?

Als je in de aangegeven periode werkte als zelfstandige, beroepsbeoefenaar of als meewerkend echtgenote/partner en zwanger was, kom je voor deze compensatie in aanmerking.

Lever daarvoor de volgende gegevens bij aan bij Peters & Van Sandijk:

  • Je burgerservicenummer;
  • De geboortedatum en het burgerservicenummer van je kind(eren) die in de periode 7 mei 2005 tot en met 3 juni 2008 geboren is/zijn;
  • Welke werkzaamheden je verrichtte tijdens het kalenderjaar dat je kinder(eren) geboren is/zijn: zelfstandige,  beroepsbeoefenaar of meewerkend echtgenote/partner;
  • Indien je meewerkend echtgenote/partner was: het burgerservicenummer van je (toenmalige) partner.

Twijfel je of je voor de zwangerschapsuitkering in aanmerking komt? Of zit je op dit moment nog met vragen? Neem dan contact op met Marion van de Runstraat: 0475 – 460060.