Met je auto van de zaak naar de zon

Welke autokosten zijn aftrekbaar?

Gebruik je je auto van de zaak om je vakantiebestemming te bereiken, dan zijn ook alle kosten die je in het buitenland maakt zakelijk en dus aftrekbaar. Denk hierbij aan brandstofkosten, tolkosten, de kosten van eventuele reparaties etc. Ook al maak je deze kosten tijdens je vakantie, je mag ze gewoon aftrekken.

Als ‘tegenprestatie’ voor dit privégebruik betaal je namelijk al belasting via de bekende bijtelling. En daarmee is in beginsel de kous af. Alle kosten die je onderweg naar én in het buitenland maakt, zijn dus in principe aftrekbaar. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voor bewijsmateriaal zorgt. Verstandig dus om alle benzinebonnetjes, toltickets, facturen van garages etc. goed te bewaren voor je administratie.

Omzetbelasting ook aftrekbaar

Ook de omzetbelasting op de kosten van je auto van de zaak zijn aftrekbaar. Zelfs als het facturen zijn die je tijdens een buitenlandse vakantie ontvangt.

Het terugvragen van omzetbelasting die je in het buitenland betaalt, vraagt wel om de nodige administratieve handelingen. Bovendien moet je met allerlei aanvullende eisen rekening houden. Zo moet het factuurbedrag minimaal € 50,- zijn, wil je de omzetbelasting kunnen claimen. Het terugvragen van de in het buitenland betaalde omzetbelasting verloopt digitaal via de Nederlandse Belastingdienst. Peters & Van Sandijk kan dit voor jou regelen.

Vragen? Neem contact op met Ton van Gils: 0475 – 460060.