Wij kijken breder en verder dan de cijfers

Voor binnenvaartondernemingen, klein en groot, verzorgen wij de financiële administratie en/of salarisadministratie. Dat ben je als schipper natuurlijk wettelijk verplicht om te doen, net als het laten opstellen van een jaarrekening. Financiële instellingen kunnen ernaar vragen, bijvoorbeeld als je een financiering nodig hebt. Regelmatig praten we je bij over de boekhouding en laten we je zien hoe je er op dat moment voorstaat. Dat is een kwestie van goed cijferwerk. Onze echte toegevoegde waarde lees je echter niet af van een papier. Die ervaar je als je met ons werkt.

Dit kun je onder andere van ons verwachten:

Jouw afdeling Personeelszaken

Je salarisadministratie is bij ons in goede handen. Maar ook hier geldt: we kijken verder dan het loonstrookje en adviseren je over zaken die jou en je personeel aangaan. Wij stellen bijvoorbeeld de arbeidscontracten op, onderhouden de contacten met arbodiensten en verzekeraars en helpen je bij het aanvragen van subsidieregelingen en uitkeringen. Eigenlijk kun je ons zien als je eigen afdeling Personeelszaken. Wij denken met je mee hoe je je personeelskosten zo laag mogelijk kunt houden. Wij leggen je haarfijn uit wat er allemaal bij komt kijken als je personeel uit landen als Roemenië of Tsjechië aanneemt. En we zijn je vraagbaak als je bijvoorbeeld wilt weten of je een medewerker een fiets van de zaak mag geven of zijn studie mag betalen.

Zit je nu al met vragen?

Stel ze aan Marion van de Runstraat.

Minder belasting betalen

Moet je wel of niet een deel van je winst reserveren voor je oudedagsvoorziening? Moet je wel of niet lijfrente storten? Is het slim om een bepaalde investering dit jaar nog te doen of kun je beter wachten tot volgend jaar? Deze en andere keuzes die je als binnenvaartondernemer maakt, hebben fiscale gevolgen. Onze belastingspecialisten helpen je om maximaal te profiteren van de beschikbare aftrekposten, zodat je uiteindelijk geen cent te veel betaalt aan de Belastingdienst.

Wil je weten of je op dit moment te veel betaalt?

Maak dan een afspraak met Johan Peters, Peter van Sandijk of Frank Schreurs.

Begeleiding van startende schippers

Start je met een binnenvaartonderneming, dan begint het natuurlijk met het aanvragen van een financiering. Wij helpen je met het schrijven van een investeringsvoorstel. Daarbij merken we op dat je tegenwoordig aan de financiering van één bank niet genoeg hebt. De meeste banken financieren niet meer het volledige bedrag, waardoor je een tweede financierder moet vinden. Denk in zo’n geval eens aan het inschakelen van een crowdfundingorganisatie voor de financiering van het resterende bedrag. Het is een constructie waar wij veel ervaring mee hebben. Wij leggen voor jou het contact met de crowdfundingorganisatie, maken een plan van aanpak en dienen het voor je in.

Zie je iets in een crowdfundingconstructie?

Johan Peters, Peter van Sandijk of Frank Schreurs vertellen je er meer over.

Begeleiding bij bedrijfsbeëindiging

Voor startende schippers ligt de uitdaging vaak in het rondkrijgen van de financiering. In het verlengde daarvan liggen er voor schippers die hun bedrijf willen beëindigen ook diverse uitdagingen. Het is nu eenmaal lastig stoppen als er weinig tot geen potentiële kopers voor je drijvende kapitaal zijn. Wat dat betreft is de binnenvaartsector de laatste jaren drastisch veranderd. Wij kennen de markt en de financieringsconstructies die voor jou binnen bereik liggen.

Denk je na over stoppen?

Laat je erover adviseren door onze accountmanagers Johan Peters, Peter van Sandijk of Frank Schreurs.