Maak kennis met de financieel experts van de binnenvaart

In 2001 stonden Johan Peters en Peter van Sandijk voor een belangrijke keuze: in loondienst gaan of samen een administratie- en belastingadvieskantoor starten. Het werd het laatste. PVSA was een feit.

Hun schippersafkomst zorgde ervoor dat na verloop van tijd ook steeds meer binnenvaartondernemers aanklopten voor fiscaal advies en het verzorgen van de financiële administratie. Want, zo lieten zij herhaaldelijk weten: “Eindelijk een adviseur die ons snapt en dezelfde taal spreekt.”

Op 1 januari 2012 werden Marion van de Runstraat en Dennis van den Heuvel partner en mede-eigenaar. Hoewel ook bedrijven uit andere branches met open armen werden ontvangen, positioneerde PVSA zich in de afgelopen jaren steeds duidelijker als het kantoor voor de binnenvaart. In 2015 werd een tweede kantoor geopend op een strategisch plek aan het water in Zwijndrecht.

Vanaf 1 januari 2019 is Frank Schreurs als partner en mede-eigenaar toegetreden. Het kantoor dat Johan en Peter ooit met zijn tweeën startten, is nu een kantoor met een team van 13 financieel experts voor de binnenvaart.

drs. Johan Peters RB – partner / eigenaar / senior fiscalist

“Ik ben opgegroeid in de binnenvaart en heb alle diploma’s die je als binnenvaart ondernemer nodig hebt. Denk aan het Groot Vaarbewijs, het marifonie certificaat, ADR en Vakbekwaamheid ondernemer in de binnenvaart. Ik zou dus in theorie zo de binnenwateren op kunnen, maar laat dat liever aan mijn klanten over.”

Peter van Sandijk – partner / eigenaar / administrateur

“Mijn opa’s en oma’s en mijn eigen ouders hebben altijd gevaren. En ook mijn twee broers varen op binnenvaartschepen. Ik kan dus wel zeggen dat ik dezelfde taal spreek als de binnenvaartondernemers die bij ons klant zijn. Van lego bouwde ik vroeger schepen om gedroogde bruine bonen van de ene kant van de kamer naar de andere te vervoeren. In mijn tienerjaren speelde ik computer games die gingen over het vervoeren van goederen en personen over de weg, door de lucht of via het water. Interesse voor de vervoerssector zit er bij mij dus al van jongs af aan in.”

Frank Schreurs BEc RBc  – partner / eigenaar / administrateur / fiscalist

“Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, al drie generaties op een rij. Bekend met onder andere de MKB en automotive branche als ervaring. Van daaruit ben ik het aanspreekpunt en de adviseur voor de MKB ondernemers. De binnenvaartwereld is weliswaar een nichemarkt. Maar als ik kijk naar ons klantenbestand binnen die sector, dan is dat toch behoorlijk veelzijdig en divers. Die diversiteit spreekt mij heel erg aan. Ik heb zelf nooit gevaren, maar door onze experts binnen kantoor veel branche specifieke kennis opgedaan. Ik draag graag een steentje bij en denk graag mee in het belang van de klant om gezamenlijk iets moois te creëren”

Marion Braamkolk – van de Runstraat RPP – partner / eigenaar / salarisadministrateur

“Ik ken de binnenvaartwereld door en door. Ik ben er als schippersdochter zelf in opgegroeid. Mijn man vaart op een tanker en heb ik heel veel vrienden uit de binnenvaart. Naast mijn werk bij PVSA doe ik veel voor Koninklijke BLN-Schuttevaer, de brancheorganisatie voor de binnenvaart. Ook ben ik lid bij het pensioenfonds voor Rijn- en Binnenvaart.”

Veronique Bienenmann – directiesecretaresse / belasting-assistent

“Mijn ouders varen en ik heb heel veel vrienden die net als ik zijn opgegroeid op een binnenvaartschip. In mijn jeugdjaren heb ik in Maasbracht op het schippersinternaat gezeten. Ik heb zelf ook ooit de papieren en diploma’s gehaald om het beroep van binnenvaartschipper uit te kunnen oefenen. Maar het is toch anders gelopen.”

Mariet van Duinen – secretaresse

“Mijn ouders hebben zelf nooit gevaren, maar mijn opa’s en oma’s wel. En twee ooms van mij. Mijn familie heeft dus best wel affiniteit met de binnenvaart. In de zomervakanties voer ik vaker met mijn ooms mee, iets waar ik nog altijd mooie herinneringen aan heb. Zelf varen over de binnenwateren lijkt me een mooi avontuur, maar ik zou het niet kunnen. Als gezelschapsmens kan ik nooit zo lang weg zijn van familie en vrienden.”

Remco van de Wiel – senior assistent-accountant

“Na mijn studie aan de universiteit Maastricht met specialisatie berichtgeving, ben ik in 2003 in dienst van PVSA gekomen. Naast het samenstellen van jaarrekeningen, verzorgen van financiële aangiftes op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting ben ik intern het aanspreekpunt voor de automatisering.”

Twan Peters – assistent-accountant

“Na mijn studie als boekhoudkundig medewerker heb ik de studie voor assistent accountant gevolgd. Vervolgens ben ik gaan werken bij een administratiekantoor dat zich voornamelijk bezighoudt met het MKB. Na 8 jaar hier werkzaam te zijn geweest was het tijd voor een nieuwe uitdaging en kwam PVSA op mijn pad.
Zelf wist ik niet zo veel over de binnenvaartsector toen ik bij PVSA in dienst kwam en moest ik wennen aan sommige vaktaal en termen. Maar met zoveel kennis om mij heen op het kantoor, raak ik hier al aardig in thuis.

Jessie Sonnemans-Hodzelmans – administratief medewerker

“Ik ben zelf niet van schippersafkomst. In het begin moest ik best wel wat moeite doen om bepaalde woorden te begrijpen. Termen als ‘gasolie’ en ‘buikdenning’ zeiden me niet zo veel. De eerste fout die maakte was dat ik ‘boot’ zei in plaats van schip. Maar ik heb veel geleerd en leer nog elke dag bij.”

Nicky Godschalk – administratief medewerker

“Ik heb niet direct een link met de binnenvaart. Ik hou er gewoon van om administraties bij te werken voor bedrijven. Toen ik hier pas kwam werken wist ik eigenlijk niet zo heel veel over de binnenvaartsector. Maar dat is in de loop van de tijd natuurlijk veranderd.”

Lotte Sniekers – administratief medewerker

“Na mijn studies tot secretaresse en bedrijfsadministrateur ben ik terecht gekomen bij PVSA. Tot mijn verbazing kwam er een stukje binnenvaart terug. Mijn opa & oma en oom & tante hebben altijd gevaren. Toch was het even wennen aan diverse termen en de verschillen tussen de binnenvaart en bedrijven uit andere branches. Ik ben er van overtuigd dat er een leuke en leerzame tijd tegemoet komt!”

Ludo Hardeman RB – fiscalist

“Vanaf mijn jonge leeftijd heb ik in mijn ondernemingsfamilie in Venlo verschillende werkzaamheden mogen doen en kunnen proeven van de ondernemerschap. Hierdoor zijn mijn interesses ontstaan voor de ondernemerschap. Na succesvolle afronding van mijn laatste opleiding HBO Fiscaal Recht en Economie kon ik meteen starten bij een Big Four kantoor in Nederland waar ik jarenlang heb gewerkt op de locaties Venlo, Eindhoven en Maastricht. Ter verdere ontwikkeling in mijn werk heb ik ook de opleiding Register Belastingadviseur succesvol afgerond zodat ik naast aangiftemedewerker ook verder kan ontwikkelen als fiscalist.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging ben ik bij PVSA terecht gekomen en de binnenvaart lijkt mij een mooie sector om in en voor te werken. Mijn werkzaamheden zijn het samenstellen van de aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en erf- en schenkbelasting. Daarnaast controleer ik de (voorlopige) aanslagen en toeslagen en doe ik de aanvragen Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA). En wat ook belangrijk is, is het geven van adviezen op gebied van financiën en belastingen aan particulieren, ondernemers en directeuren.”